Publicerad: söndag, 5 maj, 2024 - 19:34Uppdaterad: söndag, 5 maj, 2024 - 21:07

IFK Mariehamn besegrade FC Inter med 3-1

Fotboll: Ett mycket diskutabelt mål slapp bli matchavgörande. IFK Mariehamns dubbla fullträffar i början av den andra halvleken mot FC Inter bäddade för trepoängaren i söndagens ligamatch på WHA.

FC Inter tog ledningen i matchens 27:e minut efter ett omdiskuterat domslut. Inter-spelaren Darren Smith gick upp hårt i duell med IFK:s målvakt Matias Riikonen som inte lyckades få fatt på inlägget utan istället tappade bollen för Inters Florian Krebs att raka in till 0-1. Domaren hade mycket väl kunnat döma frispark i den situationen men valde att fria och IFK-spelarna protesterade högljutt medan Inter jublade.

Det var Inter som hade trycket i den första halvleken och IFK:s mittback Eero-Matti Auvinen hjälpte till att freda det egna målet tre gånger om genom att stå på rätt ställe och täcka undan bollen. Även målvakten RIikonen hade att göra. IFK:s attacker var få och när Adam Larsson väl lyckades få bollen i nät i den 39:e minuten så var han avvinkad för offside.

IFK Mariehamn fick en drömstart på den andra halvleken och efter bara 34 sekunder var det kvitterat. Matias Ojala friställde Adam Larsson som kyligt rullade in bollen mellan benen på Inter-målvakten. Bara fyra minuter senare hade IFK vänt till 2-1. Inters målvakt Eetu Huuhtanen drällde med bollen och Tehe Olawale tackade och tog emot och rullade in ledningsmålet för IFK.

Inter låg på med hela laget i jakt på en kvittering, men IFK fick sista ordet i matchen genom Adam Larsson som kunde rulla in 3-1 i den 87:e minuten efter ett friläge.