Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 maj, 2024 - 14:37Uppdaterad: fredag, 3 maj, 2024 - 15:19

Tidigare mäklare stämmer LR på 4,4 miljoner euro – menar att man allierat sig med en satanistisk agenda

En man som fråntagits sitt mäklartillstånd stämmer landskapsregeringen på totalt 4,4 miljoner euro. Landskapet motsätter sig hans yrkanden till både grund och belopp.

I går torsdag möttes mannen och representanter från landskapsregeringen i Ålands tingsrätt för muntliga förberedelser.  

Det var sommaren 2021 som landskapsregeringen strök mannen ur fastighetsmäklarregistret eftersom han inte bedömdes tillförlitlig. Mannen har varit inblandad i ett flertal rättstvister i Sverige och har ett bolag som försatts konkurs. Nu hävdar han att landskapsregeringen utsatt honom för bland annat grovt förtal, ärekränkning och myndighetsmissbruk.  

Han anser att landskapsregeringen borde ha utrett hans trovärdighet och inte förlitat sig på svenska myndigheters beslut eftersom “Sverige är en terroriststat”. Han menar också att landskapsregeringen i likhet med Sveriges regering har allierat sig med en satanistisk agenda med syftet att minska jordens befolkning med 90 procent, något han återkom till under den muntliga förberedelsen. 

Landskapsregeringen yrkar i sin tur på att mannen ska stå för rättegångskostnaderna och menar att hans yrkanden vare sig har specificerats eller styrkts.  

I bevissyfte förde mannen fram att han innan tillståndet fråntogs beviljats internationaliseringsstöd av landskapsregeringen, ett stöd som senare återkallades. 

Ålands Radio uppmärksammade fallet 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »